Algemene informatie glazen keuken achterwanden

Geef onder andere uw keuken de extra luxe uitstraling die het al jaren verdient. Bestel gemakkelijk bij ons online uw glazen keuken achterwand. Keukenachterwanden.eu levert glazen keuken achterwanden voor een scherpe discount prijs! U kunt glazen keuken achterwanden in elke gewenste RAL kleur bestellen.

Glazen keuken achterwanden voordelen

Glazen keuken achterwanden zijn niet alleen mooi maar bieden ook praktische voordelen. Afhankelijk van de afmetingen zijn ze verkrijgbaar uit een stuk en daardoor makelijk schoon te maken. Glazen keuken achterwanden maken uw keuken optisch niet alleen maar groter maar geven nog eens een extra luxe uitstraling aan uw keuken. Daarnaast is een glazen keuken achterwand ook makkelijk schoon te maken.

Verschillende glazen keuken achterwanden

Er zijn een tal verschillende glazen keuken achterwanden. Keukenachterwanden.eu levert vier verschillende groepen glazen keuken achterwanden.

Enkel glas of draadglas keuken achterwand

Enkel glas

Standaard enkel glas, het meest toegepast in heel Nederland. Basisglas is geschikt voor alle soorten bewerkingen. Verkrijgbaar in verschillende diktes. Enkel glas is geproduceerd volgens het float- procédé: het glas is zeer gelijkmatig van dikte en de glasoppervlakken zijn perfect vlak. Het voordeel van enkel glas is dat de lichtdoorlaatbaarheid enorm hoog is. Er is al blank enkel floatglas vanaf € 22,50 per m2.

Enkel glas is verkrijgbaar in de volgende soorten:

  • Gehard glas
  • Gehard satijn melkglas
  • Gehard glas extra helder "Diamant"

Draadglas

Draadglas is glas met een draadraster. Draadglas kan blank of gekleurd zijn, in normale of figuurglas uitvoering. Mocht het glas breken, dan houd het draadraster de glasscherven bijeen. De belangrijkste eigenschap van draadglas is de brandweerbaarheid. Er is al draadglas vanaf € 36,50 per m2.

Draadglas is verkrijgbaar in de volgende soorten:

  • Draadglas blank glad
  • Draadglas blank buurt gefigureert
  • Draadglas spiegeldraadglas

Lacobel en Planilaque

Lacobel en Planilaque zijn gelakte achterwanden van glas met een grote duurzaamheid. Het kenmerkt zich door een ondoorzichtig en gekleurd uiterlijk, dat wordt verkregen door het aanbrengen van een laklaag op de achterzijde van het glas. De polypropyleenfolie wordt op de rugzijde van het glas aangebracht. Deze folie heeft een dubbele werking: de gelakte glas is beschermd tegen krassen en bij glasbreuk blijven de scherven aan de folie kleven. Een slimme voorzorgsmaatregel tegen verwondingen en schade. Lacobel en Planilaque kunnen helaas niet worden geplaatst achter een hittebron zoals een kookplaat. 

Geëmailleerd glas of Emalit / Colorbel

De emaillaag wordt door middel van een thermische behandeling op hoge temperatuur in het glasoppervlak ingebrand. Het resultaat is een veiligheidsglas met een optimale mechanische weerstand en gegarandeerde kleurenstabiliteit. 

Gehard enkel glas diamant (extra helder) in elke gewenste RAL kleur

Bij Keukenachterwanden.eu kunt u nu uw glazen keuken achterwand(en) bestellen in elke gewenste RAL kleur. Het enige wat u hoeft te doen is de RAL kleur te bepalen en ons een tekening te mailen met eventuele sparingen en stopcontacten. Wij leveren uw keuken glas in elke gewenste RAL kleur standaard op extra helder glas (dus glas zonder de groene schijn). Hierdoor komt uw kleurwens overeen met de werkelijke RAL kleuren.

Maak gebruik van onze online configurator en stel heel gemakkelijk uw glazen keuken achterwand samen

Glazen keuken achterwanden laten bewerken

Wanneer u uw glazen keuken achterwand heeft gekozen is het noodzakelijk om het glas te laten bewerken. Nadat het glas gesneden is, zijn de randen namelijk nog erg scherp.

U heeft hierbij de keuze om het glas te laten slijpen en/of gaten (sparingen) in het glas laten te boren. Maak uw keuze en bestel gemakkelijk online. Voor sparingen e.d. verzoeken wij u een e-mail te sturen met daarin de afmetingen en de vormen van de sparingen. Overtuig u van onze scherpe online prijzen!

Glazen keuken achterwanden inmeten en monteren

Het is enorm belangrijk dat de maten correct zijn. Laat daarom uw glazen keuken achterwand inmeten door een vakman van Keukenachterwanden.eu.

Indien gewenst kan een gecertificeerde glaszetter van Keukenachterwanden.eu de door u bestelde glazen keuken achterwanden monteren