p-p geslepen glas

Meer afbeeldingen

 • Facet geslepen glas
 • Glas poli geslepen
 • Glas Poli geslepen
 • Glas Convex en Concaaf slijpen
 • Glas verstek geslepen
 • geslepen glas
 • geslepen glas
 • geslepen gelaagd glas
 • p-p geslepen glas

Randafwerking

Availability: In voorraad

Excl. BTW: € 0,00 Incl. BTW: € 0,00

Glas Slijpen Glas slijpen maakt het mogelijk om de scherpe zijden van het glas glad en/of glanzend te maken, als mede de maatnauwkeurigheid te reduceren tot +/- 0,5mm. Bij het slijpen van glas zijn er meerdere mogelijkheden voor verschillende resultaten. Zie details onder aan deze pagina. Wanneer u uw glas heeft geselecteerd en dit wilt laten slijpen, dient u het aantal strekkende meters van het glas bij elkaar op te tellen. Dus tel het exacte aantal strekkende meters glas wat u bewerkt wilt hebben op en geef dit aan bij aantal.  Een voorbeeld hiervan is: glas 600 mm breed en 800 mm hoog. Dan is het aantal strekkende meters: 0,6 + 0,6 + 0,8 + 0,8 = aantal 2.8 Heeft u nog een sparing nodig in uw glas klik dan hier.

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 0,00 Incl. BTW: € 0,00

Details

Hoe werkt het?

U kunt enkel glas selecteren bij de diverse productgroepen. Uw strekkende meters glas bewerking kunt u op deze pagina selecteren. Tel het exacte aantal strekkende meters glas wat u bewerkt wilt hebben en geef dit aan bij aantal.  Het is mogelijk een ruit aan 1 zijde te laten bewerken. Is dit allemaal iets te lastig voor u kunt u natuurlijk altijd een mail sturen of contact met ons opnemen.

Wanneer u uw glas heeft geselecteerd en dit wilt laten slijpen, dient u het aantal strekkende meters van het glas bij elkaar op te tellen. Dus tel het exacte aantal strekkende meters glas wat u bewerkt wilt hebben op en geef dit aan bij aantal.

 • Een voorbeeld hiervan is: glas 600 mm breed en 800 mm hoog. Dan is het aantal strekkende meters: 0,6 + 0,6 + 0,8 + 0,8 = aantal 2.8

Poli slijpen

Ook wel p-p slijpen of poly slijpen genoemd. De ruit wordt dan aan de zijkant glad afgewerkt voorzien van een kleine schuine kant zodat het glas niet meer scherp aanvoelt.

Convex en Concaaf slijpen.

Bij deze slijpbewerking wordt het glas voorzien van een bolle rand (convex) of een holle rand (concaaf). Deze bewerking wordt veel toegepast bij hardglazen wanden waarbij de verschillende glaspanelen direct met elkaar verbonden moeten worden. Door de holle en bolle zijde glijden de panelen als het ware 'in elkaar', waardoor het niet meer noodzakelijk is om de panelen onderling af te kitten. Hierdoor ontstaat een uiterst stabiele wand met nauwelijks waarneembare voegen.

Een facet

Faces is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen, wordt de glasrand dunner naarmate het facet breder wordt. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Een facet kan zowel op een rechtlijnige als op een glasplaat met een afwijkende vorm uitgevoerd worden.Afhankelijk van de glasdikte, zijn er  facetbreedtes mogelijk van 05 mm. t/m 45 mm.

Verstek slijpen

Is een zelfde soort bewerking als poli slijpen. Echter bij het slijpen van een facet staan de slijpschijven onder een (variabele) hoek van 0 tot 67.5 graden tegen het glas. De diktekant van het glas wordt geslepen en/of gepolijst. Het is mogelijk dat er een restwaarde wordt behouden.

Prijslijst glasbewerkingen:

Glassoort en dikte

Verkoopprijs per m1 (excl. btw)

Glasdikte 4mm p-p slijpen

€ 3.50

Glasdikte 5mm p-p slijpen

 € 4.00

Glasdikte 6mm p-p slijpen

€ 6.00

Glasdikte 8mm p-p slijpen

€ 7.00

Glasdikte 10mm p-p slijpen

€ 8.00

Glasdikte 4mm facet slijpen 0-30mm

€ 12.00

Glasdikte 5mm facet slijpen 0-30mm

€ 12,00

Glasdikte 6mm facet slijpen 0-30mm

€ 12,00

Glasdikte 8mm facet slijpen 0-30mm

€ 16,00

Glasdikte 10mm facet slijpen 0-30mm

€ 16,00

Glasdikte 6mm facet slijpen 31-40mm

€ 13,00

Glasdikte 8mm facet slijpen 31-40mm

€ 18,00

Glasdikte 10mm facet slijpen 31-40mm

€ 18,00

Gelaagd glas 33.1 of 33.2 p-p slijpen

€ 6,00

Gelaagd glas 44.1 of 44.2 p-p slijpen

€ 6,50

Gelaagd glas 55.1 of 55.2 p-p slijpen

€ 8,00

Gelaagd glas 66.1 of 66.2 p-p slijpen

€ 9.50

 

Overig

 • Genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Afhankelijk van ordergrootte en afleveradres wordt evt. (gratis) bezorgd.
 • Bij bestelling in combinatie met isolatieglas gelden de bezorgvoorwaarden van isolatieglas
 • Grote platen om zelf te snijden (“vrije maten”) op aanvraag
 • Evt. prijzen voor bewerkingen (b.v. slijpen, modellen e.d) zijn op aanvraag
 • Prijs is inclusief verwijderingsbijdrage (€ 0,50 per ruit)
 • Minimaal te berekenen oppervlakte is 0,5m2 per ruit
 • Prijzen gelden tot 3 m2
 • Inclusief verplichte transportverzekering (1,5%) bij bezorging

Stuur een email met de gewenste maten, aantallen en afleveradres naar info@glasdiscount.nl en wij sturen u geheel vrijblijvend een offerte toe.

Extra informatie

Beslagset N/B